Kærnemælkshornene får her et lille tvist af sommer. Syrlig rabarber passer perfekt til den lidt fede dej.
Jeg ville her i weekenden kræse lidt ekstra om familien, så jeg serverede rabarberhorn til Matador.
Du skal bruge:
Til dejen:
- 4 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 4 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljesukker
- 250 g smeltet smør
- 750 g hvedemel
Lun Ca halvdelen af mælken. Da det er kærnemælk så skiller det. Tilsæt resten af mælken, det må kun være lunt. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker, salt og vaniljesukker. Tilsæt den smeltede smør. Rør nu melet i, lidt af gangen. Dejen skal være blød og lidt våd. Stil dejen til hævning en time.
Til fyldet skal du bruge:
- 125 g sukker
- 125 g marcipan
- 125 blødt smør
- 1 tsk vanilje
- 6 rabarber stængler skåret i tynde skiver.
Rør sukker, smør, marcipan og vaniljesukker til en remonce.
Tag dejen. Del den i 2 kugler og rul dem til en lang rektangel, skær trekanter af dejen. Kom en stribe remonce på den brede ende af trekanten. Kom en lille håndfuld, Ca 2 spsk rabarber på remonce.
Rul dejen sammen til horn. Pensel hornene med æg og drys med hakkede nødder og perlesukker.
Kom hornene i en forvarmet ovn ved 200 grader, og bag hornene i Ca 15 minutter.
PS. Der er intet slankende i disse horn.
Hornene kan fryses og lunes inden servering.