Rabarber smager så skønt, og ja man kan sagtens bruge dem i det salte køkken.
Normalt når man tænker på en wokret, så er der ofte kokos og karry i retten. Denne wokret har et dansk islæt.
Til 4 personer skal du bruge:
- 3-4 stængler rabarber i tynde skiver
- 2 spsk sukker
- 300 g kylling
- 1/2 spidskål i tynde skiver
- Olie til stegning
- 1 spsk margarine eller smør
- 1 spsk mel
- 2.5 dl mælk
- 100 g revet ost
- 1/2 tsk muskatnød
- Salt og peber
Start med at komme sukker over rabarberen. Lad dem trække i minimum 15 minutter. Lav en mornaysovs. Smelt margarinen og pisk mel heri. Pisk mælken i melbolle. Kog det op og tilsæt muskatnød og ost. Steg kyllingen i en wok. Når kyllingen er gennemstegt tilsættes spidskål og rabarber, lad det stege med i Ca 5 minutter. Tilsæt mælkesovsen, varm det godt igennem. Smag til med salt og peber. Server kogt perlebyg til, og drys saltede nødder over retten.
Sensefordelingen:
- Hf1 og 2: spidskål og rabarber
- Hf3: kylling og ost
- Hf4: perlebyg
- Fedt: peanuts og fedtstof
- Mælk i sovsen.