Rabarber-wok

IMG_20170515_182100_260Rabarber smager så skønt, og ja man kan sagtens bruge dem i det salte køkken.

Normalt når man tænker på en wokret, så er der ofte kokos og karry i retten. Denne wokret har et dansk islæt.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 3-4 stængler rabarber i tynde skiver
  • 2 spsk sukker
  • 300 g kylling
  • 1/2 spidskål i tynde skiver
  • Olie til stegning
  • 1 spsk margarine eller smør
  • 1 spsk mel
  • 2.5 dl mælk
  • 100 g revet ost
  • 1/2 tsk muskatnød
  • Salt og peber

Start med at komme sukker over rabarberen. Lad dem trække i minimum 15 minutter. Lav en mornaysovs. Smelt margarinen og pisk mel heri. Pisk mælken i melbolle.  Kog det op og tilsæt muskatnød og ost. Steg kyllingen i en wok. Når kyllingen er gennemstegt tilsættes spidskål og rabarber, lad det stege med i Ca 5 minutter. Tilsæt mælkesovsen, varm det godt igennem. Smag til med salt og peber. Server kogt perlebyg til, og drys saltede nødder over retten.

Sensefordelingen:

  • Hf1 og 2: spidskål og rabarber
  • Hf3: kylling og ost
  • Hf4: perlebyg
  • Fedt: peanuts og fedtstof
  • Mælk i sovsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *