Stegt hornfisk med stuvet ærter og asparges

IMG_20170513_175816_988

Hornfisk er en dejlig fisk, og den er så nem at tilberede.

IMG_20170513_173524_458

Ældstebarnet tog med morfar ud at fiske. Han kom hjem med 5 hornfisk. De blev forvandlet til en nem lille sommerret.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 5 hornfisk
  • Citronsaft
  • Salt
  • Hakket persille
  • Rugmel
  • Peber
  • Fedtstof til stegning

20170513_160457

Start med at fjerne indvoldene fra fisken. Skær hovede og hale af. Skrab skæl af fisken. Skær forsigtig rygbenet ud, og skær benene langs siden ud. På YouTube kan du finde film hvordan du filitere hornfisk.

Del fisken i 2. Dryp citronsaft på og drys med salt. Kom hakket persille i den ene ende.

20170513_164805

Kom peber i noget rugmel. Fold fisken og vend dem i rugmel. Steg dem på panden til skindet er sprødt.

20170513_171206

Til stuvningen skal du bruge:

  • 250 g grønne asparges skåret i små stykker
  • Ca 1/2 pose frosne ærter
  • 3 forårsløg i tynde skiver
  • 2 dl vand
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 stor spsk smør
  • 3 spsk hakket dild
  • Salt og peber
  • 1 spsk maizenamel

Damp aspargesene i vandet i et par minutter. Tilsæt ærter, forårsløg, citronsaft, dild, salt og peber. Lav en jævning af maizena og lidt vand. Tilsæt jævningen under omrøring. Smag det til med salt og peber.

Sensefordelingen af mit måltid:

  • Hf1 og 2: asparges og ærter
  • Hf3: hornfisk
  • Hf4: kartofler
  • Fedt: smør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *