Hornfisk er en dejlig fisk, og den er så nem at tilberede.
Ældstebarnet tog med morfar ud at fiske. Han kom hjem med 5 hornfisk. De blev forvandlet til en nem lille sommerret.
Til 4 personer skal du bruge:
- 5 hornfisk
- Citronsaft
- Salt
- Hakket persille
- Rugmel
- Peber
- Fedtstof til stegning
Start med at fjerne indvoldene fra fisken. Skær hovede og hale af. Skrab skæl af fisken. Skær forsigtig rygbenet ud, og skær benene langs siden ud. På YouTube kan du finde film hvordan du filitere hornfisk.
Del fisken i 2. Dryp citronsaft på og drys med salt. Kom hakket persille i den ene ende.
Kom peber i noget rugmel. Fold fisken og vend dem i rugmel. Steg dem på panden til skindet er sprødt.
Til stuvningen skal du bruge:
- 250 g grønne asparges skåret i små stykker
- Ca 1/2 pose frosne ærter
- 3 forårsløg i tynde skiver
- 2 dl vand
- 3 spsk citronsaft
- 1 stor spsk smør
- 3 spsk hakket dild
- Salt og peber
- 1 spsk maizenamel
Damp aspargesene i vandet i et par minutter. Tilsæt ærter, forårsløg, citronsaft, dild, salt og peber. Lav en jævning af maizena og lidt vand. Tilsæt jævningen under omrøring. Smag det til med salt og peber.
Sensefordelingen af mit måltid:
- Hf1 og 2: asparges og ærter
- Hf3: hornfisk
- Hf4: kartofler
- Fedt: smør