Hveder i en grov udgave

IMG_20170511_183615_527

Varme hveder får vi traditionen tro altid aftenen før store bededag.

Det er ikke så svært, at bage hveder selv. Jeg har i dag bagt en grov udgave.

Til 15-20 hveder skal du bruge:

  • 160 g knækkede hvedekerner
  • 2 dl vand
  • 50 g smør
  • 4 dl sødmælk
  • 1.5 dl tykmælk
  • 50 g gær
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1 stor tsk kardemomme
  • 200 g sigtemel
  • 700 g hvedemel  (plus lidt ekstra)

Start med at koge de knækkede hvedekerner i vandet. De skal småkage under låg i Ca 15 minutter. Kom smør ved kernerne og lad det smelte. Tilsæt mælken i blandingen. Kom gær, tykmælk og mælke-kerneblandingen i en skål og opløs gæren. Tilsæt sukker, salt, æg og kardemomme.  Kom sigtemel i blandingen. Kom hvedemel i lidt af gangen. Dejen må ikke blive tør. Stil dejen til hævning 1 times tid. Del dejen i 15-20 stykker og form boller. Smør en bradepande med smør. Kom bollerne i bradepanden, der skal ikke være stor afstand imellem bollerne.

20170511_155827

Lad bollerne hæve i 30-45 minutter. Pensel dem med æg. Bag dem i 15 minutter ved 200 grader varmluft.

IMG_20170511_183355_320

Hvederne kan med fordel fryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *