Når vi får pariserbøf herhjemme, så får vi ikke en rå æggeblomme over, men vi får et kogt æg til.
Jeg plejer at lave porcherede æg til vores pariserbøf. Men da jeg ikke har høns i haven, ved jeg ikke om ægget er frisk, og pocherede æg lykkedes bare bedst med friske æg. Men man kan altså snyde en smule, hvis man som jeg har gamle æg liggende.
Start med at sætte en gryde med vand over. Tag noget køkkenfilm og kom det i en kop. Tilsæt et par dråber olie i filmen/vita wrap.
Slå nu ægget ud i filmen.
Luk filmen ved at samle den om ægget og drej det rundt i toppen.
Kom nu poserne i gryden med det kogende vand. Lad æggene koge i Ca 4-5 minutter.
Mine æg fik i dag lige 30 sekunder for meget, jeg havde ikke taget højde for at æggene var str s-m.
Pak forsigtig æggene ud af filmen ved servering.
Sensefordeling på min tallerken med pariserbøf:
- Hf1 og 2: rødbede, rødløg, syltet agurk, peberrod og kapers
- Hf3: bøf og æg
- Hf4: grov toastbrød
- Fedt: fedtstof til stegning