Små kiksekager

img_20161002_121956

Vi har holdt fødselsdag for min bedre halvdel i dag. Jeg blev en smule nostalgisk da jeg skulle finde på, hvilken kage vi skulle have, derfor faldt valget på kiksekage.

Jeg bliver en smule nærrig, når jeg står i supermarkedet og skal købe kiks til kiksekager. 20,- for en lille pakke firkantede kiks. Regne, regne, det ville blive 60,- bare for kiks. Jeg valgte derfor, at lave portions anrettede kiksekager.

Du skal bruge til 16-17 kiksekager:

  • 300 g smør
  • 600 g mørk chokolade
  • 100 g flormelis
  • 4 æggeblommer, jeg brugte de pasteuriserede.
  • Mariekiks
  • Muffinsforme

Start med at smelte smør i en gryde, tag gryden af varmen. Del chokoladen i mindre stykker og kom den i den smeltede smør. Nu skal der røres indtil chokoladen er smeltet. Herefter røres flormelis og æggeblommerne i chokolade massen.

Nu skal kagerne samles. Jeg brugte 2 muffinsforme til hver kage. Kom Ca 1 spsk chokolade masse i formen. Kom en Marie kiks oveni. Pres kiksen let ned i massen. Kom herefter Ca 1-2 spsk chokolade masse ovenpå kiksen. Kom nok en Marie kiks ovenpå, og slut af med chokolade masse.

20161001_151021

Jeg pyntede kagerne med lidt frysetørret jordbær. Kagerne stilles i køleskabet i et par timer, til chokoladen er blevet fast. Herefter kan man fjerne papiret.


20161002_153655

Jeg kan hilse fra mine piger og fortælle, at det er verdens bedste kager.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 meninger om “Små kiksekager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *