En fusion af kartofler og brød.
Kristoffer og jeg har været i køkkenet og eksperimentere i dag. Vi havde god tid og valgte derfor at hygge sammen om madlavningen. Vi lavede tilbehør til vores bøffer i form af disse fyldte brød.
Vi lavede 12 brød. De kan fryses og så lunes i ovn efterfølgende.
Du skal starte med at lave kartoffelmosen; da den skal køle af. Til det skal du bruge:
- 2 kg kartofler
- 2 spsk olie
- 1/2 tsk peber
- 2 tsk salt.
Skræl og kog kartoflerne møre. Mos dem og tilsæt salt, peber og olie. Rør det godt igennem og stil til side.
Til dejen skal du bruge:
- 650 g skyr natural
- 550 g speltmel. Jeg tog halv almindelig og halv grov.
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
Rør det hele sammen og ælt godt. Del dejen i 12 lige store dele.
Derudover skal du bruge:
- 1 glas pesto
- 200 g revet ost, jeg brugte mozerella
- 50 g smør
- 3 fede pressede hvidløg
- Lidt hakket persille.
Del din kartoffelmos i 12 lige store boller.
Rul nu dejen tyndt ud og smør pesto i midten.
Kom ost ovenpå pestoen.
Kom nu en kartoffelmos bolle ovenpå.
Fold dejen henover fyldet.
Rul dem en smule flade. Det gør ikke noget hvis der går hul på dejen.
Kom brødet på en varm pande uden fedtstof og steg et par minutter på hver side.
Kom brødet på en bageplade med bagepapir når de er stegte. Smelt smørret og tilsæt hvidløg og persille. Pensel brødet med blandingen.
Kom brødet i ovnen i Ca 10 minutters tid, så de bliver varme indeni. Mine fik ved 200 grader varmluft.