Stromboli med et anderledes tvist.
Vi har forkælet vores far i dag. Hvad er bedre end en fusion af pizza og bøf-bernaise.
Jeg lavede 4 store stænger. De 2 kom i fryseren. 2 stænger er til 4-5 personer. Jeg starter med min dej, da den skal hæve lunt i 2 timer.
Til dejen skal du bruge:
- 50 g gær
- 6 dl lunken vand
- 3 tsk flydende honning
- 2 tsk grov salt
- 4 spsk olie
- 300 g hvid hvedemel
- 650 g manitoba mel
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie og honning. Kom den grove mel i og tilsæt salt. Kom manitoba mel i. Ælt dejen godt. Den må gerne klistre lidt. Stil dejen til hævning i 2 timer.
Til fyldet skal du bruge :
- 800 g pølse/hakket kød eller 300 g pepperoni eller chorizo pølse
- 1 stort rødløg i fine tern
- 2 spsk olie
- 1 broccoli delt i små buketter og kogt
- 1 bæger k-salat bernaise
- 400 g revet mozerrella
Jeg købte sådan 2 pakker pølse i Lidl, dem brugte jeg, men man kan også bruge medister eller hakket oksekød, det skal bare krydres med salt og peber.
Jeg maste kødet ud af tarmen. Jeg tilsatte løg og olie og stegte det på panden. Jeg moste det ud med gaflen.
Ovnen blev tændt på 225 grader. Jeg delte dejen i 4 dele. Dejen rulles tyndt ud i en firkant. Kom er lag bearnaise sovs på, så der er sovs til 4 ruller. Kom kød og den kogte broccoli på.
Drys ost henover, så der er 100 g på hver rulle.
Buk enderne lidt ind over fyldet og rul dem på den lange side. Som når man laver pizzasnegle. De skal bare ikke skæres. Læg dem. På en plade med bagepapir og bag dem i 20 minutter.
Server dem varme/lune.