Brød med smagfuld fyld.
Jeg så en video på instagram på noget fyldt pandebrød. Jeg tænkte det afprøver jeg da lige. Brødet bliver dog bedst hvis det lige bages lidt i ovnen efter det har været på panden. Man får 12 brød af sådan en portion.
Til dejen skal du bruge:
- 1 kg tippo 00 mel
- 600 ml varmt vand
- 15 g salt.
Ælt det hele sammen til en dej. Ælt det godt igennem. Lad dejen hvile i 15 minutter, imens laves fyldet.
Til fyldet skal du bruge:
- 250 g smør
- 1-2 spsk løgpulver
- 3-4 spsk hakkede blandede krydderurter. Jeg brugte dem fra frost. Lidl har nogle med blandede urter.
- Lidt salt og peber
Smelt smørret og bland de andre ting i.
Nu skal dejen deles i 12 lige store stykker. Form boller af dejen og rul dem helt tyndt ud. Smør nu fyld på midten af dejen.
Fold så dejen ind over fyldet som en firkant.
Kom brødet over på en varm pande og steg brødet til det er gyldent og vend og steg på modsatte side.
Når alle brød er steget, kommer jeg brødene på en bageplade med bagepapir og så får de 10 minutter i en forvarmet ovn. Brødene hæver en smule op under denne proces. Vil du gemme nogle af brødene til næste dag eller fryse ned, vent da med ovnen til de skal bruges.