En lidt anderledes mad vaffel.
Normalt når vi får pulled pork, så får vi det i burgere, men jeg tænkte, kunne man ikke lave det som en vaffel med fyld på.
Jeg havde en masse blomkål i køleskabet, så hvorfor ikke lave vafler af blomkål.
Disse vafler er på Ca 100 kcal pr stk. hvis du får 16 ud af sådan en portion.
Du skal bruge:
- 900 g rå blomkål (et stort blomkål)
- 12 æg
- 150 g hvid fuldkorns hvedemel.
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
Start med at dele blomkålen i små buketter og kog dem møre (bløde). Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Pisk æg, mel, løg pulver, salt og peber til en ensartet masse. Kom blomkålen i og pisk igen. Der må gerne være små stykker blomkål i dejen.
Tænd for dit vaffeljern. Når jernet er varmt, kom da en stor skefuld dej på. Jeg bruger ikke fedtstof på mit jern. Bag vaflerne til de er nok. Der går lige et par minutter.
Jeg lavede vaflerne i forvejen og lunede dem i ovnen da vi skulle spise.
Vaflerne kan fyldes med det fyld man selv synes. Her er den fyldt med feldsalat, coleslaw, pulled pork, syltede agurk, rødløg og æble.
Vaflerne kan fryses.