Koldhævede grove flutes

Koldhævede grove flutes
Koldhævede grove flutes

Disse koldhævede grove flutes passer perfekt til sommerens grillretter.

Det skal du bruge:

  • 4 dl vand
  • 10-15 g gær
  • 100 g grov mel, du kan bruge rug, graham eller en helt tredje
  • 400 g hvedemel eller evt halv hvede og halv Durum mel
  • 1 spsk groft salt

Alle ingredienser røres bare sammen, hvor nemt er det lige. Dejen er våd og sådan lidt som tapetklister. Kom nu et låg eller vitawrap over skålen. Det skal helst slutte tæt. Stil skålen i køleskabet natten over. Det skal som minimum stå i køleskabet i 10 timer.

Del dejen i 2, og det er nemmere sagt end gjort. Jeg brugte 2 sker og trak forsigtigt dejen fra skålen og over på bagepladen, hvor der selvfølgelig var bagepapir på. Man må ikke begynde at mase og ælte dejen, så forsvinder de fine lufthuller. Jeg lavede 2 lange flutes. De efterhæve i 1.5 time. Ovnen blev i mellemtiden tændt på 225 grader. Brødene kom først i ovnen da denne var varm nok. Her fik de ca 20 min. De skal afkøles på en rist.

Mine unger var vilde med dem, og jeg har fået besked på, at næste gang vi griller, så skal de laves igen.

  • En lækker sommertallerken
    En lækker sommertallerken

    Sense fordelingen på min tallerken:

    Hf1 og 2: spidskål

  • Hf3: kotelet
  • Hf4: brød, pære og brombær
  • Fedt: olie og mandler
  • Smagsgiver: honning, æble eddike og sød fransk sennep

 

2 meninger om “Koldhævede grove flutes”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *