En nemmere udgave af en gammel klassiker.
Jeg ville have lavet forårsruller i dag, men da jeg kunne få filodej på tilbud, så tænkte jeg at det også kunne bruges. Der blev derfor lavet forårs”ruller” i stedet for.
Til 28 stk skal du bruge:
- 800 g hakket kyllingekød
- 1100 g revet/snittet hvidkål
- 400 g revet gulerod
- 400 g champignon i tern
- 2 løg i tern
- 200 g babyspirer
- Fedtstof til stegning
- 3 tsk salt
- 1 tsk peber
- 4 spsk hvidløgspulver
- 2 tsk ingefær
- 2 spsk soyasovs
- 5 spsk sukker
- 5 spsk sød chilisovs
- 2 pakker fersk filodej med 7 plader i hver
- Smeltet smør
Kim kød, kål, gulerod, løg, champignon og spirer i en gryde. Tilsæt alle krydderier. Steg blandingen til kødet er stegt. Tilsæt sukker, soyssovs og chilisovs.
Tag det af varmen. Tag dit filodej og del det på midten på den korte led. Smør den ene side med smeltet smør og fold dejen.
Læg en pæn stor skefuld fyld i den ene ende af dejen. Fold dejen over som en trekant.
Fold videre rundt til al dejen er foldet rundt om, så det danner en trekant.
Smør trekanterne med smeltet smør og bag dem i 15 minutter ved 200 grader.
De kan sagtens fryses.