En indisk ret med knald på smagen.
Jeg bagte naanbrød forleden dag, og havde en del i overskud. Hvad er så mere nærliggende end at lave tikka masala til aftensmad. Jeg lavede en kæmpe portion, så der også var til fryseren.
Til en stor portion skal du bruge:
- 5 store kyllinge filet.
- 3 dl sødmælk yoghurt
- 6 fed pressede hvidløg
- 4 tsk garam masala
- 1 tsk chili flager
- 1 tsk nellike
- 1 tsk ingefær
- 3 tsk salt
- Saft af en lime
Til saucen skal du bruge:
- 3 løg, hakkede
- Fedstof til stegning
- 3 pressede fed hvidløg
- 1 tsk ingefær
- 3 tsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk koriander
- 2 tsk garam masala
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 stor dåse kokosmælk
- 2 dl fløde
- 1 dåse tomat koncentrat
- 2 tsk salt
- 1 spsk sukker
Kyllingen skal trække 1 time i yoghurt blandingen, det skal man lige huske inden man går igang med retten.
Start med at røre alle ingredienserne til yoghurt blandingen sammen. Klip kyllingen i tern af Ca 1 cm. Kom kyllingen i blandingen og rør godt rundt. Stil kyllingen i køleskabet i 1 time.
Lav sovsen imens. Kom løg, hvidløg og fedtstof i en stor gryde. Steg det i 1 minutstid. Kom alle krydderierne i gryden og brun det af. Tilsæt de hakkede tomater, kokosmælk, fløde og tomat koncentrat. Varm det godt igennem og tilsæt så salt og sukker. Sluk for sovsen.
Kom kylling og yoghurt blanding i et fad og kom det i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25 minutter.
Hæld kyllingen med væden i gryden med sovsen og varm det godt igennem.
Server retten til kogte ris, evt hakkede mandler, raita og naanbrød.