Nemme ovnbagte naanbrød.
Jeg er jo ret vild med brød, brød i alle afskygninger. Naanbrød er ikke en undtagelse.
Jeg har tidligere bagt pandebrød/fladbrød, men det er ikke helt det samme som disse naanbrød.
Ud af sådan en portion får du omkring de 20 brød (plus minus). De kan sagtens fyses.
Du skal bruge:
- 50 g gær
- 6 dl lunken vand
- 1 spsk honning
- 3 tsk salt
- 175 g cremefraiche
- Ca 1200 g mel
- 100 g smeltet smør
- 3 fed hvidløg (presset)
- 1 spsk oregano
Rør gær og honning ud i vandet, tilsæt salt og cremefraiche. Rør nu melet i lidt efter lidt. Min dej var en smule klistret, da jeg stilte den til hævning. Jeg havde lidt travlt, så dejen stod kun til hævning i 30 minutter. Imens skal smøret røres. Rør det smeltede smør med den pressede hvidløg og oregano. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Drys bordet eller en bage måtte med mel. Tag en lille håndfuld dej og tril til en bolle. Rul nu dejen ud til den er Ca 0,5 mm. Det svarer til tykkelsen på en pizzabund. Læg dejen på et stykke bagepapir og smør dejen med smørblandingen.
Kom pladen i ovnen i Ca 5 minutter. Hold øje med brødene undervejs. De skal boble op og få lidt farve.
Jeg serverede lidt græsk inspireret tilbehør til mine brød.