Blomkålsgryde med okseboller

IMG_20191119_175507_581

En gryde fuld af smag.

Vi spiser mange grøntsager hjemme hos os. Nogle gange er udfordringen at finde på nye måder at tilberede dem på.

I dag blev der lavet en “sammenkogt” ret med blomkål.

Til en stor gryde skal du bruge:

  • 800 g hakket oksekød
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 æg
  • 3 store spsk rasp
  • 2 spsk sennep
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

 

  • 1 stort blomkål i buketter
  • 4 store gulerødder i skiver
  • 1 bundt forårsløg i skiver
  • 2 l vand
  • 4 oksebouillon terninger
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1 stor spsk paprika
  • 1 lille tsk peber
  • 3 tsk salt
  • 2,5 dl fløde
  • Evt jævning af maizenamel

Start med at røre ingredienserne til kødbollerne sammen. Form boller og sæt til side.

dav

Kog vandet op sammen med bouillon terningerne, paprika, muskatnød, salt og peber. Når det koger tilsættes grøntsagerne. Det småkager i små 10 minutter. Tilsæt fløden og læg forsigtig kødbollerne ned i gryden. Læg låg over og lad det småkoge i 20 minutter.

Jeg lavede en jævning af maizenamel og vand som jeg rørte i gryden til slut. Smag til med salt og peber.

Jeg serverede kartofler til.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *