
Dejlig varm og fyldig suppe.
Det er ingen hemmelighed, at vi spiser en del suppe her i vinter halvåret. Jeg prøver at variere det så godt jeg kan. Ofte ender det alligevel med tomatsuppe, for det kan vi alle lide. Det bliver bare lidt kedeligt i længden. I dag har jeg kastet mig ud i en hurtig og nem suppe. Ja det er mandag og mine børn og jeg pendler frem og tilbage til gymnastik. Derfor skal maden være virkelig nem.
Til en stor gryde, hvor der nok er til to dage, skal du bruge:
- 650 g kyllinge inderfilet i mindre tern
- 4 l vand
- 6 hønse bouillon
- 6 store gulerødder skåret i tern
- 3 blegselleri skåret i skiver
- 1 bundt asparges (250 g) skåret i skiver
- 1/2 blomkål delt i små buketter
- 1 lille dåse majs
- 5 dl ærter
- 3 tsk salt
- 1,5 tsk peber
- 4 spsk citronsaft
- 1 kogt æg per person
- 400 g kogte glasnudler
Kom kylling, vand og bouillon i en stor gryde, bring det i kog og lad det simre i 15 minutter. Tilsæt, gulerod, blegselleri, blomkål, ærter og asparges. Lad det koge med i 10 minutter. Tilsæt citronsaft. Smag suppen til med salt og peber. Tilsæt ærterne.
Kom kogte glas nudler og et delt æg i tallerkenen og tilsæt suppen.