Luciaboller

IMG_20181211_192224_312

Nu bæres lyset frem, stolt på din krone.

Holder du også af traditioner? Bager du også Luciaboller?

Luciaboller smager super skønt og så er de nemme at lave.

Til 16-20 boller skal du bruge:

  • 2,5 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g sukker
  • 1 drys salt
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • Æg til pensling
  • Rosiner

Lun mælken, rør gæret ud heri. Tilsæt sukker, salt og gurkemeje. Rør æg og det smeltede smør ud i mælken. Tilsæt nu melet lidt efter lidt. Dejen skal være blød men ikke klistre. Ælt dejen godt. Stil dejen til hævning gerne et par timer. Del dejen i 16-20 lige store stykker. Rul stykkerne ud i pølser på tykkelse med en finger. Form pølserne til s’er og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel brøddet med æg. Læg en rosin hvor s’er slutter.

dav

Bag bollerne i 8-10 minutter ved 240 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *