Nu bæres lyset frem, stolt på din krone.
Holder du også af traditioner? Bager du også Luciaboller?
Luciaboller smager super skønt og så er de nemme at lave.
Til 16-20 boller skal du bruge:
- 2,5 dl sødmælk
- 25 g gær
- 100 g smeltet smør
- 100 g sukker
- 1 drys salt
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1 æg
- 500 g hvedemel
- Æg til pensling
- Rosiner
Lun mælken, rør gæret ud heri. Tilsæt sukker, salt og gurkemeje. Rør æg og det smeltede smør ud i mælken. Tilsæt nu melet lidt efter lidt. Dejen skal være blød men ikke klistre. Ælt dejen godt. Stil dejen til hævning gerne et par timer. Del dejen i 16-20 lige store stykker. Rul stykkerne ud i pølser på tykkelse med en finger. Form pølserne til s’er og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel brøddet med æg. Læg en rosin hvor s’er slutter.
Bag bollerne i 8-10 minutter ved 240 grader.