Skal du have en Michelin stjerne ved ungerne?
Det er slet ikke svært at få maden til at se festligt ud, især ikke med denne opskrift. Og selvom navnet er en feta-stjerne, så er der meget mere i end bare feta, der er nemlig også hakket oksekød.
Til en stjerne skal du bruge:
Til dejen:
- 2,5 dl lunken vand
- 25 g gær
- 1/2 spsk sukker
- 500 g mel (jeg bruger manitoba mel.
- 1 tsk salt
- 1/2 dl olivenolie
Til fyldet skal du bruge:
- 500 g hakket oksekød
- 1 rød peberfrugt
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk hakket persille (jeg bruger det fra frost)
- 1 stor spsk Ajvar (jeg køber det i Rema)
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1/2 tsk peber
- 1 tsk salt
- 1/2 blok feta
Du skal starte med dejen. Opløs gæret i vandet, tilsæt sukker. Tilsæt nu 250 g mel, altså halvdelen af det mel du skal bruge. Stil skålen med første skridt af dejen lunt med et viskestykke over i 30 minutter. Efter de 30 minutter tilsættes salt, resten af melet (250 g) og olivenolie. Dejen æltes godt sammen i ca 5 minutter, brug hænderne. Stil atter dejen til hævning i 30 minutter.
Imens dejen hæver tilberedes kødet. Kom løg, hvidløg og peberfrugt i en minihakker og hak det fint. Kom de hakkede grøntsager i en skål, tilsæt de øvrige ingredienser, dog ikke fetaosten. Rør farsen godt sammen.
Tænd for ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
Rul dejen ud til en stor flade på ca 5 mm tykkelse. Tag en stor rund cirkel. Jeg brugte en mellemstor skål. Stik nu 8 cirkler ud på ca 12 cm i diameter.
Kom 2 gode spiseskefulde fyld på dejstykkerne.
Luk dejen rundt om fyldet, så det danner en lille båd.
Læg de 8 både i en cirkel så de ligner en sol. Fetaen smuldres over kødfyldet.
Kom stjernen i ovnen i ca 30 minutter.
Jeg serverede en græsk salat til.