Svært? Nej slet ikke. Lækkert? Åhh ja for dælen.
Gæstemad, hapsemad eller bare lidt lækkert en helt almindelig søndag. Disse horn, son man kan fylde alt muligt lækkert i, er bare så nemme at lave, og så smager de bare så godt.
Til 16 stk skal du bruge:
- 1 kg mel, jeg har brugt manitoba mel. Det kan købes i Føtex, Bilka, Netto og Rema har det også ind imellem.
- 3 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 50 g gær
- 1 dl vand
- 3,5 dl lun mælk, jeg bruger sødmælk.
- 4 æg
- 130 g smeltet smør
- 1 æg til pensling
- Sesamfrø og hørfrø til drys
Bland mel, sukker og salt i en større skål. Rør gæren ud i vandet i en lille skål, hæld gær blandingen over i melet. Rør det rundt, tilsæt nu den lune mælk og rør det med rundt. Rør herefter æggene ud i dejen. Til sidst tilsættes den smeltede smør. Brug nu hænderne til at ælte smørret ind i dejen. Lad dejen stå og hæve tildækket i en time. Imens dejen hæver, så kan du evt selv lave kræmmerhusene som dejen skal rundt om. De laves af papir som beklædes med stanniol. Hvis du tænker, at du gerne vil lave det igen, så kan du købe formene hos:
Nyborgs-room.com
Del dejen i 16 stykker. Tril stykkerne til lange pølser på Ca 40-50 cm. Tag nu et bage horn og vikkel dejen rundt om.
Kom hornene på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med sammen pisket æg og drys med sesam og hørfrø.
Bag dem i en forvarmet ovn i 15-20 minutter ved 200 grader.
Lad hornene køle af hvis de skal fyldes med koldt fyld. Skal de fyldes med varmt fyld må de selvfølgelig gerne være lune.
Vores fyld denne gang var hjemmelavet kyllingesalat og hjemmelavet tunsalat.
Man kan jo komme al verdens fyld i, rejesalat, pulled pork, chili con carne, ja kun fantasien sætter grænser.
Hornene kan sagtens fryses og lunes når de skal bruges.