Jordbærtærte med marcipan

IMG_20180521_150401_663

Når man udnytter hver en lejlighed til at forkæle familien.

Min ældste datter fylder 14 år i dag, og min mand har lavet jordbærbede til mig.

dav
De er bare så smarte, de er lavet af gamle gulvtæpper. Inden i rørene er der sivslange, så kan vi vande uden problemer.

Både en fødselsdag og en hårdt arbejdende mand gav anledning til en lille kage. Jeg har derfor lavet en lækker jordbærtærte. Kagen består af en dobbelt bund, en fløde creme og jordbær.

Til mørdejsbunden skal du bruge:

  • 150 g koldt smør i små stykker
  • 80 g flormelis
  • 190 g mel
  • 1 æggeblomme

Bland de tørre ingredienser. Smuldre det kolde smør i blandingen, helst med fingrene, når blandingen hænger godt sammen, pisk da æggeblommen i dejen. Nu skal dejen samles til en klump og lægges på køl i minimum 30 minutter. Imens dejen er på køl forbereder man bund nummer to, nemlig mazerin bunden.

Til mazerin bunden skal du bruge:

  • 260 g marcipan
  • 150 g smør
  • 225 g sukker
  • 3 æg
  • 75 g mel

Snit marcipanen fint, man kan også rive den, men det bliver så klistret synes jeg. Kom smør i en skål og giv det 20 sekunder i microovnen (hvis du ikke har microovn, så lad det ligge på køkkenbordet inden brug), kom marcipanen op i skålen til smørret. Pisk det godt igennem. Tilsæt sukker, æg og mel. Pisk det godt.

Kom lidt mel på bordet. Rul din mørdej ud så den passer til en tærte form på 28 cm. Smør formen med smør. Kom tærte dejen i formen. Tryk den let på plads.

dav

Kom dej nummer to, altså mazerin dejen over mørdejen.

dav

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30 minutter på midterste rille.

Når kagen kommer ud skal den smøres med chokolade. Jeg brugte Ca 85 g mørk chokolade, som jeg smeltede i microovnen.

IMG_20180521_124514_732

Nu skal kagen på køl. Imens den er på køl laves kagecremen.

Til kagecremen skal du bruge:

  • 1 æg
  • 2,5 dl sødmælk
  • 40 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk maizenamel
  • 3,5 dl fløde.

Kom æg, sukker, vaniljesukker og 2 dl mælk i en gryde. Pisk det godt sammen. Rør maizenamelen sammen med det sidste mælk. Varm mælken i gryden op under omrøring. Når blandingen koger, rør da under omrøring maizena blandingen i. Kog det godt igennem. Stil det i køleskabet til det er koldt. Pisk fløden til skum. Pisk den kolde creme i fløden.

Nu skal kagen samlet. Tag kagen ud af formen og kom den på et fad. Kom cremen over kagen i et jævnt lag. Rens Ca 600 g jordbær og skær dem i skiver. Læg jordbær skiverne i en blomst på kagen. Drys evt med flormelis.

IMG_20180521_195810_020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *