Hvidløgsboller med hvid hvede

13939554_10154391866545879_7813894984408692337_n

Jeg elsker at bage forskellige slags brød som tilbehør til vores aftensmad. Jeg bager gerne brød når vi ikke får kartofler, ris eller pasta. Disse små boller passer perfekt til grillmad hvor man får salat til.

Til disse boller som giver 10 stk skal du bruge:

  • 3 dl lunken vand
  • ½ pk. gær (25 g)
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk sukrin (du kan bruge sukker i stedet for)
  • 250 g fuldkornsdurummel
  • ca. 200 g hvid hvedemel (se billedet herunder)
  • 2 dl syltede hvidløg, jeg brugte dem med urter
  • lidt frisk rosmarin eller ½ tsk. tørret

skaermbillede-2015-07-16-kl-153533-0

Start med at røre gæren ud i vandet. Hak nu 1 dl af de syltede hvidløg og kom dem op i gærblandingen. Tilsæt salt og sukrin. Kom nu durummelet i og rør godt. Tilsæt herefter den hvide hvedemel lidt efter lidt indtil dejen slipper. Lad dejen hæve 1 time.

Del nu dejen i 10 stykker og form til små boller, kom dem på en plade med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Hak resten af hvidløgene og drys dem på bollerne, tryk hvidløgene lidt ned i bollerne. Pensel bollerne med lidt af olien fra hvidløgene og drys nu rosmarin over bollerne.

Lad bollerne hæve 30 minutter. Kom dem i en forvarmet ovn ved 200 grader. De bages i ca 20 min.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *