Cremet bygotto med fennikel

13902044_10154388877205879_1068096932_o

Jeg stillede et spørgsmål både på Instagram og Facebook, hvilken ingrediens I ville have jeg skulle bruge i min madlavning. Der var en som foreslog Fennikel, og den udfordring tog jeg op.

Jeg kastede mig ud i at lave en lækker bygotto. Retten kan bruges som en selvstændig hovedret, eller som jeg gjorde i dag, hvor den blev brugt som tilbehør til en svinemørbrad.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 1 stort løg i tern
  • 3 gulerødder i tern
  • 1 hel fennikel i tynde skiver
  • 50 g smør til stegning
  • 250 g perlebyg
  • 5 dl bouillonvand (jeg brugte 1 grøntsagsterning og 1 hønsekødsterning)
  • 2 dl hyldeblomst cider
  • 2 spsk hyldeblomst eddike
  • 2 store spsk skyr
  • 50 g smør til at gøre bygottoen glat og cremet
  • 1 stor håndfuld revet Grana Padano ( frisk revet parmesan)
  • Salt og peber

Start med at svitse løg, gulerod og fennikel, det må ikke tage farve, det skal blot blive glasagtigt (altså ikke guleroden 😉 ). Tilsæt perlebyg og rør rundt. Lad perlebyggen stege med i et par minutter indtil det har optaget fedtet og væden fra grøntsagerne. Tilsæt nu bouillonvandet, hyldeblomst eddike og cideren. Bring det op og koge, og skru så ned. Det skal nu simrer i 20-30 minutter uden låg. Rør af og til i det, det må ikke koge tør. Hvis det er ved at koge tør, tilsæt da lidt mere cider. Når byggen er blev blød med stadig med bid, tilsæt da de sidste 50 g smør, lad det smelte og tilsæt så skyr. Rør godt rundt. Tilsæt til sidst osten, rør hurtig rundt. Smag til med salt og peber.

 

Sense fordelingen for dette måltid med svinemørbrad og 2 skefulde bygotto ser således ud:

  • Hf1 og 2: Fennikel, løg og gulerod
  • Hf3: Svinemørbrad
  • Hf4: Perlebyg
  • Fedt: Smør og ost
  • Mælkeration: Skyr
  • Smagsgiver: Cider

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *