Jeg er blevet opfordret til at komme med flere opskrifter, hvor squash indgår, så i dag fik vi ratatouille.
Til ratatouille til 6 personer har jeg brugt:
- 3 squash
- 2 aubergine
- 3 peberfrugter
- 2-3 rødløg alt efter størrelse
- 6 fed hvidløg
- 6 modne tomater
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spsk balsamico eddike
- 3 spsk citronsaft
- 1 spsk timian
- Salt og peber
- Olie til stegning
- Frisk basilikum til toppen
Man starter med at skære squash, aubergine og peberfrugt i store tern. Disse steges på en pande i lidt olie, de skal ikke færdig steges, de skal kun lige blive bløde. Kom grøntsagerne i et fad.
Pil løgene og skær dem i både. Pil hvidløg og skær dem i skiver. Tilsæt lidt mere olie på panden og tilsæt løg og hvidløg. Skær nu tomaterne i både som du så deler på midten. Når løgene er ved at være bløde tilsættes tomaterne i panden. Lad det simrer et par minutter. Herefter tilsættes de hakkede tomater, balsamico, citronsaft, timian og salt og peber. Rør rundt og lad det lige koge op. Hæld nu tomatblandingen over i fadet og rør rundt. Kom fadet i ovnen i Ca 15-20 minutter ved 200 grader. Top/pynt retten med frisk basilikum.
Ratatouille kan spises som hovedret med brød til. I dag har vi brugt det som tilbehør sammen med en nøddepaneret kotelet.
Sense fordelingen:
- Hf1 og 2: ratatouille
- Hf3: kotelet
- Hf4: bondebrød (hjemmelavet)
- Fedt: olie og mandler til min panering