Grønkålssalat med blommer og æble

IMG_20160803_180618

Grønkål er en undervurderet men den smager altså bare fantastisk både rå og kogt.

I dag har jeg lavet denne sensommer salat med grønkål, blommer og æbler. Den passer perfekt til de gode gamle danske retter som karbonader, frikadeller osv.

Til denne salat skal du bruge:

  • 1 pose grønkål
  • 1 æble
  • 6 blommer
  • En håndfuld nødder

Til dressingen skal du bruge:

  • 1 dl cremefraiche 5%
  • 2 spsk skrin
  • 3 spsk solbær eddike

Start med at røre ingredienserne til dressingen sammen.

Fjern grønkålen fra stænglerne og vask kålen godt. Tør kålen i et viskestykke. Hak kålen fint, jeg bruger minihakkeren. Kom kålen i skålen med dressing. Del blommerne i halve og fjern stenen. Del dem nok en gang. Skær æblerne i både, fjern kernehus. Skær nu æblerne i tynde både. Kom både æbler og blommer i skålen. Nødderne rister jeg på en varm pande uden fedtstof, det får smagen af nød til at træde mere frem. Når nødderne er kølet af, kan de tilsættes salaten. Rør rundt og server.

Her får jeg grønkålssalaten til en karbonade som er paneret i hakkede mandler og sesam. Dertil stegte rødbeder.

IMG_20160803_180822

Sense fordelingen for denne tallerken :

  • Hf1 og 2: rødbede og grønkål
  • Hf3: karbonader
  • Hf4: æble og blomme
  • Fedt: hasselnødder og mandler og sesam

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *