Bolognese smager også godt i pandekager.
Et sikkert hit hos hele familien er disse persille pandekager med bolognese.
Du skal bruge:
- 600 g mel
- 6 dl mælk
- 6 dl danskvand
- 9 æg
- 600 g hakket persille
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- Fedtstof til stegning
Pisk mel, mælk og danskvand sammen. Pisk æg, persille og krydderier i. Lad dejen hvile i 30 minutter. Imens kan du lave bolognesen.
Du skal bruge:
- 1 kg hakket oksekød
- 4 løg i tern
- 3 spsk paprika
- 3 spsk hvidløgspulver
- 2 dåser hakkede tomater
- 140 g tomat koncentrat
- 2 spsk balsamico eddike
- 1 glas paprika i strimler
- Salt og peber
- Fedtstof til stegning
Steg kødet og løg. Tilsæt krydderierne. Når kødet har fået farve tilsættes de hakkede tomater og tomatkoncentrat. Kog det op og tilsæt paprika strimlerne. Smag sovsen til.
Nu er dejen til pandekagerne klar. Kom fedtstof på en stor pande. Tilsæt en suppeske dej. Steg pandekagerne som du plejer.
Du får 23 pandekager af sådan en portion.
Kom bolognesen på de færdige pandekager.
Rul pandekagerne. Kom de rullede pandekager i et fad.
Pandekagerne skal gratineres med ost. Jeg brugte 200 g gauda og 200 g Mozerella. Gratiner pandekagerne i Ca 15 minutter ved 200 grader.
I Sense ville jeg tælle 1-2 pandekager med ekstra grønt som en spisekasse.