Æbletærte

dav

Face off æbletærter i anledning af den forestående halloween fest.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er total tossede med halloween herhjemme. Vi holder hvert år en stor halloween fest for børnene, også de store. Der laves derfor en masse (u) lækker mad. I år til dessert skal vi blandt andet have disse æbletærter. De kan selvfølgelig også laves som almindelige tærter, uden det makabre udseende.

Til en tærte skal du bruge :

 • To pakker tærte dej (ja jeg snød og lavede den ikke selv)
 • 5 æbler
 • 4 spsk citronsaft
 • 50 g smør
 • 2 spsk mel
 • 1 dl æble juice
 • 100 g sukker
 • 50 g brun farin
 • 1 stor tsk kanel
 • 1/4 tsk salt
 • Rød og grøn frugtfarve

Start med at skrælle æblerne, skær dem herefter i tern. Kom citronsaft over æblerne.

Nu skal karamellen laves. Smelt smør i en stor gryde, pisk mel i. Pisk nu æble juice i. Det skal blive en tyk opbagning. Kog det igennem. Tilsæt sukker, brun farin, kanel og salt. Kog det igennem under omrøring. Lad det koge Ca 3 minutter. Tag det af varmen.

Find en form/tærtefad der er mindre end den færdig købte udrullede dej. Jeg brugte en i folie. Kom den ene dej i bunden af formen. Tryk den op af siderne. Skær den overskydende dej af, gem dejen. Hæld nu æble fyldet i formen.

dav

Nu skal låget laves. Læg låget over tærten. Tryk den godt til i siderne. Skær den overflydende dej af. Tryk dejen i siderne med en gaffel. Tril af den overskydende dej 4 tynde strimler. De skal bruges til at forme øjnene. Form en næse. Form en over og underlæbe. Sæt øjne og næse fast på tærten. Skær et hul til munden. Sæt læberne rundt om hullet.

dav

Pensel tærten med pisket æg.

Kom tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter. Tag tærten ud og med rød og grøn frugtfarve dekoreres tærten ved øjne, næse og mund. Jeg brugte en lille pensel. Kom tærten i ovnen igen. Skru ned for varmen til 175. Giv tærten 35 minutter mere. Læg evt stanniol over undervejs.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *