Julen varer lige til påske. Det passer måske ikke helt, men derfor kan man godt spise juleinspireret mad.
Bare fordi julen er forbi, så kan man godt spise mad, som dufter lidt af jul. Og denne ret kan man også spise om sommeren, hvis man kan få fat i frisk rødkål.
Til en pulledpork skal du bruge:
- 1 nakkefilet
- 300 g brun farin
- 3 tsk kanel
- 1 tsk stødt nelliker
- 1 tsk muskat
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk allehånde
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
Rubben skal sidde på nakkefileten i minimum et døgn. Rør alle ingredienser sammen. Massér rubben ind i kødet.
Pak kødet ind i vitavrap og kom det i en plastikpose. Kom det i køleskabet i et døgn.
Tidligt næste morgen kommes stegen i et fad med lidt vand. Stegen kommes i ovnen ved 130-150 grader i 10-11 timer.
Efter de 10-11 timer kan man rive kødet fra hinanden med 2 gafler.
Jeg har brugt kødet i en burger med hjemmebagte boller, rødkålssalat, hjemmelavet agurkesalat og appelsinskiver.