Vi har holdt fødselsdag for min bedre halvdel i dag. Jeg blev en smule nostalgisk da jeg skulle finde på, hvilken kage vi skulle have, derfor faldt valget på kiksekage.
Jeg bliver en smule nærrig, når jeg står i supermarkedet og skal købe kiks til kiksekager. 20,- for en lille pakke firkantede kiks. Regne, regne, det ville blive 60,- bare for kiks. Jeg valgte derfor, at lave portions anrettede kiksekager.
Du skal bruge til 16-17 kiksekager:
- 300 g smør
- 600 g mørk chokolade
- 100 g flormelis
- 4 æggeblommer, jeg brugte de pasteuriserede.
- Mariekiks
- Muffinsforme
Start med at smelte smør i en gryde, tag gryden af varmen. Del chokoladen i mindre stykker og kom den i den smeltede smør. Nu skal der røres indtil chokoladen er smeltet. Herefter røres flormelis og æggeblommerne i chokolade massen.
Nu skal kagerne samles. Jeg brugte 2 muffinsforme til hver kage. Kom Ca 1 spsk chokolade masse i formen. Kom en Marie kiks oveni. Pres kiksen let ned i massen. Kom herefter Ca 1-2 spsk chokolade masse ovenpå kiksen. Kom nok en Marie kiks ovenpå, og slut af med chokolade masse.
Jeg pyntede kagerne med lidt frysetørret jordbær. Kagerne stilles i køleskabet i et par timer, til chokoladen er blevet fast. Herefter kan man fjerne papiret.
Jeg kan hilse fra mine piger og fortælle, at det er verdens bedste kager.
Uhvad slags chokolade har du brugt. Tænkte på om jeg kunne bruge store chokolade knapper eller kogechoko.?
Ja det kan du sagtens bruge. Jeg har bare brugt koge chokolade.