Af og til fylder jeg (næsten) fryseren med mørbrad, især når de er på tilbud. Jeg bruger dem til rigtig mange ting. I dag blev de skåret til bøffer.
Opskriften i dag kan varieres med den smag og de grøntsager man bedst kan lide.
Jeg har brugt til 4 mand til 2 dage (der røg en portion i fryseren)
- 2 svinemørbrad pudset af og skåret i Ca 4 cm tykke bøffer.
- Mel, rasp, salt, peber og røget paprika ( det er til paneringen)
- Smør til stegning og sovs
- 2 pakker bacon i skiver som skæres i tern
- 1 rød peber i tern
- 1 grøn peber i tern
- 1 gul peber i tern
- 3 løg i halve skiver
- 500 g champignon i kvarte
- 1/2 liter fløde
- 1/2 liter vand
- Salt, peber, røget paprika og hvidløgspulver
- Lidt madkulør
- 1/2 bøtte cremefraiche
Start med at lave blandingen til paneringen. Vend bøfferne i paneringen (smid ikke resten af paneringen ud, det skal bruges til sovsen) og steg dem på panden. Læg bøfferne i et fad.
Steg bacon i panden uden at gøre den ren først. Kom peberfrugt og noget af løget ved, når baconen er blevet sprød. Når løg og peberfrugt er blevet blød, kommes de over bøfferne.
Hæld nu resten af grøntsagerne i panden og
Kom lidt ekstra smør i panden, tilsæt nu lidt af paneringen, så man får lavet en opbagning. Tilsæt fløde og kog igennem imens der piskes. Tilsæt nu vandet og kog op imens der piskes. Smag til med salt, peber, røget paprika og hvidløgspulver. Kom lidt madkulør i.
Hæld sovsen over i fadet over bøfferne og grøntsagerne. Tilsæt klatter af cremefraiche og kom det i ovnen i Ca 30 minutter ved 200 grader.
Jeg har serveret retten med blomkålsris.
Sense fordelingen :
- Hf1 og 2: blomkål, peberfrugt, løg og champignon
- Hf3: bacon og mørbrad
- Hf4: panering og mel i sovsen
- Fedt: smør og fløde
- Cremefraiche er 9% så den kan tælle som mælk eller dressing
Kan med godt resultat undvære cremefraiche…..
Kan man med godt resultat undvære cremefraiche
Ja det kan man godt. Jeg kommer det bare ved for at tilføre noget syre til retten.