Mørbradbøffer i flødesovs

img_20161001_174819

Af og til fylder jeg (næsten) fryseren med mørbrad, især når de er på tilbud. Jeg bruger dem til rigtig mange ting. I dag blev de skåret til bøffer.

Opskriften i dag kan varieres med den smag og de grøntsager man bedst kan lide.

Jeg har brugt til 4 mand til 2 dage (der røg en portion i fryseren)

  • 2 svinemørbrad pudset af og skåret i Ca 4 cm tykke bøffer.
  • Mel, rasp, salt, peber og røget paprika ( det er til paneringen)
  • Smør til stegning og sovs
  • 2 pakker bacon i skiver som skæres i tern
  • 1 rød peber i tern
  • 1 grøn peber i tern
  • 1 gul peber i tern
  • 3 løg i halve skiver
  • 500 g champignon i kvarte
  • 1/2 liter fløde
  • 1/2 liter vand
  • Salt, peber, røget paprika og hvidløgspulver
  • Lidt madkulør
  • 1/2 bøtte cremefraiche

Start med at lave blandingen til paneringen. Vend bøfferne i paneringen (smid ikke resten af paneringen ud, det skal bruges til sovsen) og steg dem på panden. Læg bøfferne i et fad.

20161001_162204

Steg bacon i panden uden at gøre den ren først. Kom peberfrugt og noget af løget ved, når baconen er blevet sprød. Når løg og peberfrugt er blevet blød, kommes de over bøfferne.

20161001_164110

Hæld nu resten af grøntsagerne i panden og 20161001_164911

Kom lidt ekstra smør i panden, tilsæt nu lidt af paneringen, så man får lavet en opbagning. Tilsæt fløde og kog igennem imens der piskes. Tilsæt nu vandet og kog op imens der piskes. Smag til med salt, peber, røget paprika og hvidløgspulver. Kom lidt madkulør i.

20161001_165812

Hæld sovsen over i fadet over bøfferne og grøntsagerne. Tilsæt klatter af cremefraiche og kom det i ovnen i Ca 30 minutter ved 200 grader.

20161001_170522

Jeg har serveret retten med blomkålsris.

20161001_174040

Sense fordelingen :

  • Hf1 og 2: blomkål, peberfrugt, løg og champignon
  • Hf3: bacon og mørbrad
  • Hf4: panering og mel i sovsen
  • Fedt: smør og fløde
  • Cremefraiche er 9% så den kan tælle som mælk eller dressing

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

3 meninger om “Mørbradbøffer i flødesovs”

Skriv et svar til *Annette Ruusunen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *