Batbout

IMG_20200528_180844

Et lille marokkansk brød.

Pitabrød, bolle eller… Ja det er svært at sige hvad batbout minder om. Men de smager fantastisk med forskelligt fyld. Jeg serverede tunsalat og æggesalat til mine.

IMG_20200528_180850

Til 24 stk skal du bruge:

  • 50 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 3 tsk rørsukker
  • 500 g hvedemel
  • 500 g mannagryn
  • 2 tsk salt

I en skål opløser du gær og rørsukker i vandet. I en større skål blander du mel, salt og mannagryn. Hæld vandet i melet og så skal dejen samles, måske der skal tilsættes lidt mere vand. Stil dejen til hævning i en time (tildækket).

Del dejen i 24 lige store stykker. Form dejen til boller som med fingerspidserne trykkes let flade. Lad de flade boller hæve i 20 minutter på et bord drysset med mannagryn.

IMG_20200528_162730

Varm en pande op og skru ned, jeg skruede ned på 6 ud af 9. Kom 2-4 boller på panden og bag dem, vend og drej  dem undervejs. Jeg brugte bare fingrene til det.

IMG_20200528_163621

Brødene bages imellem 5 og 7 minutter. Er der for megen mannagryn i panden, så fjernes det lige med et viskestykke.

IMG_20200528_181119

De kan som sagt fyldes med forskelligt fyld.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *