Knasende sprød og saftig.
Jeg kan godt lide at bruge filodej, da det er et sundere alternativ til butterdej. Jeg prøver at variere fyldet i mine knasende trekanter. Denne gang blev det til krydret oksekød med gulerod.
Jeg laver en stor portion kød, det jeg ikke får brugt ryger i fryseren, det bruger jeg ind imellem til pizzasnegle til madpakkerne, så fortvivl ikke, hvis du har fyld i overskud.
Til en stor portion skal du bruge:
- 2 pakker fersk filodej (600 g)
- 800 g hakket oksekød
- 2 store løg i tern
- 8 revne gulerødder
- 3 spsk fedtstof
- 9 små fed pressede hvidløg
- 1 tsk peber
- 3 tsk salt
- 4 tsk spidskommen
- 4 spsk citronsaft
- 2 store dåser tomatkoncentrat (dem på 140 g)
- Oliven olie
- Revet parmesanost (kan undlades)
Kom kød, løg, gulerod, hvidløg og fedtstof i en gryde, krydder med salt, peber og spidskommen. Brun nu kødet. Når kødet er brunet tilsættes tomatkoncentrat og citronsaft. Kog det godt igennem. Tag det af varmen.
Tag en plade filodej. Del den på midten på den lange led. Fold derefter det ene stykke på den korte led.
Kom en spsk fyld på.
Fold hjørnet ind over, så det danner en trekant.
Fold det igen og igen, så det til sidst bliver til en trekant. Gentag med resten af dejen. Læg trekanterne på en bage plade med bagepapir. Pensel med olie og drys med parmesanost.
Kom den i ovnen ved 200 grader i Ca 30 minutter.
Jeg serverede en mos af avocado, ærte, citronsaft, salt og peber til.
Og selvfølgelig en god salat.
Trekanterne kan fryses, bruges i madpakken og lunes næste dag.