Dumpling

IMG_20200513_174307

En lille “fætter” med masser af smag.

Nu har jeg gang på gang set de her mad videoer hvor der laves dumplings. Jeg har tit tænkt, nøj det gad jeg godt prøve, men jeg har ikke turde kaste mig ud i det. MEN så så jeg min dampindsats inde i grydeskabet og tænkte, den bruger du ikke så tit, måske det var på tide at afprøve de her dumplings. Det blev så i dag.

Jeg blev ikke skuffet, de smager vildt godt, og så svære var de ikke at lave. Ja de skal laves igen, helt klart.

Til 30-35 stk skal du bruge:

Til dejen:

  • 350 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 2-2,5 dl koldt vand

Bland salt og mel, kom vand i lidt efter lidt til du kan samle dejen, som ikke må virke tør. Stil dejen tildækket til side.

Fyldet:

  • 350 g hakket svinekød
  • 150 g meget fint revet spidskål
  • 1 dl purløg
  • 2 spsk soyasovs
  • 3 spsk sesamolie
  • 1 spsk Rice vinegar (ris eddike)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 tsk maizenamel

Jeg startede med at rive min spidskål fint på et mandolin jern. Derefter blandede jeg de andre ingredienser i. Med en gaffel fik jeg skilt kødet fra hinanden.

IMG_20200513_155048

Stil farsen til hvile i 30 minutter.

Tag din dej og tril til en lang pølse. Skær små stykker dej ud med en kniv.

IMG_20200513_155338

Kom lidt mel på bordet og på en kagerulle og rul de små dej stykker ud til flade tynde runde “pandekager”. Kom 1 tsk fyld ovenpå.

IMG_20200513_152229

Luk dejen sammen som en musling. Klem den godt sammen. Fugt kanten rundt med lidt vand. Jeg dyppede bare min finger i vand og fugtede lige kanten lidt. Tag nu og klem dejen sammen som en fold/plisé.

IMG_20200513_154925

Tag et stykke bagepapir og klip det til, så det passer ned i din dampindsats. Lav små huller i papiret, så dampen stadig kan komme igennem. Kom vand i din pande, bring det i kog. Læg nu dumpling på bagepapiret i den indsats.

IMG_20200513_163401

Sæt dem over panden, kom låg på og lad dem få imellem 7 og 10 minutter under låg.

Lav imens “sovsen” til at dyppe dumplings i.

Sovs:

  • 2 spsk sojasovs
  • 2 spsk ris eddike
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk sød chilisovs

Rør det sammen.

IMG_20200513_174622

Jeg serverede ris med karrysovs, asparges broccoli og små forårsruller til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *