Det her er sjov mad for hele familien.
Succes, bare succes, ja så meget succes, at ungerne glæder sig til madpakkerne i morgen (ja der var rester).
Jeg lavede de her pizzavafler, det tager godt nok lidt tid at bage dem, men det er det værd. Jeg fik 19 vafler ud af sådan en portion, jeg kunne måske have fået 20 hvis jeg havde lavet dem lidt mindre. Nå men jeg regnede kcal ud, og der er 295 kcal pr vaffel. Skifter man osten ud mis light bliver det mindre.
Til 19-20 vafler skal du bruge:
- 4 dl lunken vand
- 225 g græsk yoghurt 2‰
- 50 g gær
- 4 tsk salt
- 1 spsk sukrin gold (sukker kan bruges)
- 4 æg
- 400 g revet mozerella
- 300 g peperoni skåret i små stykker
- 80 g ketchup, jeg bruger den sukkerreducerede fra Lidl
- 3 spsk purløg
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk tørret basilikum
- 200 g grahamsmel
- 500 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og yoghurten. Tilsæt alle de andre ingredienser minus mel. Rør det godt sammen. Tilsæt nu melet, både Graham og hvedemel. Rør dejen godt sammen. Tænd for dit vaffeljern. Kom en stor spsk dej på jernet når det er varmt.
Pres jernet godt sammen og lad dem bage i et par minutter. Det er ikke nødvendigt at komme fedtstof på pladen.
Lun evt vaflerne i ovnen.
Vaflerne kan spises kolde dagen efter, og de kan fryses.
Jeg serverede grøntsagsstave til vores.