Fuglereder

IMG_20200412_111022

På æggejagt i påsken.

Det er lidt hyggeligt med hjemmebag i påsken. I dag blev familien forkælet med friskbagte fuglereder til morgenmad. Dejen fik lov til at hæve koldt natten over.

Til 15 fuglereder skal du bruge:

  • 2,5 dl kærnemælk
  • 15 g gær
  • 50 g rørsukker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • Revet skal af 1 økocitron
  • 2 æg
  • 75 g smeltet smør
  • Ca 450 g manitobamel
  • Æg til pensling
  • Perlesukker
  • Æg, jeg har brugt marcipan æg

Start med at opløse gæren i kærnemælken. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og citronskal. Rør det godt ud. Rør æggene i. Tilsæt nu den smeltede smør. Rør melet i lidt af gangen. Dejen skal være smidig/glat.

Stil dejen til hævning på køl natten over. Næste morgen deles dejen i 15 stykker. Hvert stykke deles i 3 og rulles til “snorer”.

IMG_20200412_094902

Flet brødet.

IMG_20200412_094920

Nu skal brødet samles til en rede.

IMG_20200412_101411

Nu skal rederne hæve i 30 minutter. Tænd ovnen ved 200 grader varmluft. Inden rederne kommes i ovnen pensles de med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Rederne bages i 15 minutter. Når de er kølet lidt af, kommes et æg i hullerne.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *