På æggejagt i påsken.
Det er lidt hyggeligt med hjemmebag i påsken. I dag blev familien forkælet med friskbagte fuglereder til morgenmad. Dejen fik lov til at hæve koldt natten over.
Til 15 fuglereder skal du bruge:
- 2,5 dl kærnemælk
- 15 g gær
- 50 g rørsukker
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- Revet skal af 1 økocitron
- 2 æg
- 75 g smeltet smør
- Ca 450 g manitobamel
- Æg til pensling
- Perlesukker
- Æg, jeg har brugt marcipan æg
Start med at opløse gæren i kærnemælken. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og citronskal. Rør det godt ud. Rør æggene i. Tilsæt nu den smeltede smør. Rør melet i lidt af gangen. Dejen skal være smidig/glat.
Stil dejen til hævning på køl natten over. Næste morgen deles dejen i 15 stykker. Hvert stykke deles i 3 og rulles til “snorer”.
Flet brødet.
Nu skal brødet samles til en rede.
Nu skal rederne hæve i 30 minutter. Tænd ovnen ved 200 grader varmluft. Inden rederne kommes i ovnen pensles de med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Rederne bages i 15 minutter. Når de er kølet lidt af, kommes et æg i hullerne.