Kyllingehjerteragout

IMG_20200111_174150_574

Kald det kærlighed…

Kartoffelmos er en del af retten brændende kærlighed, ja så må der jo være ekstra smæk på kærligheden, når man tilfører kyllinge hjerter.

Kyllinge hjerter er super sunde og smager rigtig godt i en sammenkogt ret.

Til en stor gryde (4 personer 2 dage) skal du bruge:

  • 1 kg kyllingehjerter
  • 400 g champignoner i kvarte
  • 5 gulerødder i små tern
  • 1 løg i tern
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Fedtstof til stegning
  • 5 dl vand
  • 3 bouillon terninger (høns)
  • 2,5 dl madlavnings fløde
  • 2-4 tsk sukker
  • Sovse kulør
  • Brun sovsejævner

Start med at klargøre hjerterne. Det gør du ved at skære det hvide af hjerterne i toppen. Kom herefter hjerter, gulerod, champignon, løg og fedtstof i en stor gryde. Krydder med salt og peber. Brun hjerterne.

Når hjerterne er brunet tilsættes vand og bouillon terningerne. Lad det små koge under låg i en times tid. Tilsæt nu sukker og madlavningsfløde. Jeg bruger cremefine. Kog retten op og tilsæt kulør og sovsejævner. Kom jævner i, så sovsen konsistens bliver så tyk som du ønsker den.

Smag retten til med salt og peber.

Jeg serverede som sagt kartoffelmos til. Desuden fik vi stegte rosenkål til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *