Bagte porre med krydret oksekød

IMG_20160831_182406

Jeg elsker at lave retter med et udenlandsk islæt. Retten i dag havde knald på smagen, og mine tanker gik sydpå under indtagelsen.

Denne ret ser måske ikke ud af meget, men man skal ikke lade sig snyde. Der er fuld knald på smagen. Jeg serverede mine bagte porre med couscous til, det får du også opskriften på her.

Du skal bruge:

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 groft hakkede løg
  • 4 groft hakkede hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk paprika
  • 1/4 tsk chili flager
  • 1/2 spsk koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • Salt og peber
  • 3 hele porre vasket, skåret i stykker på Ca 5 cm, som så deles i kvarte
  • 2 spsk sesamfrø
  • Hasselnødder som er vendt på panden og hakket groft

Løg, hvidløg, kød, krydderier og tomat steges hårdt på en pande i Ca 10 minutter.

Porrene kommes i et ildfast fad. Kødet fordeles over. Der drysses med sesam og de hakkede hasselnøddekerner. Retten kommes i ovnen i Ca 45 minutter.

Til couscous har jeg brugt:

  • 3 dl couscous
  • 3 dl vand
  • 1 bouillon terning, grøntsag
  • 3 tomater skåret i tern
  • 1/2 dl hakket persille
  • 4 spsk citronsaft
  • Et fed presset hvidløg.
  • 4 spsk olivenolie

Jeg kommer couscous, vand og bouillon terning i en gryde. Det bringes i kog, herefter små koger det under låg i 15 min. Herefter tilsættes olie, persille, citronsaft og hvidløg. Nu skal det stå i 15 minurter.  Tilslut tilsættes tomater, og det er klar til servering.

Sense fordelingen på mit måltid :

  • Hf1 og 2: løg, porre og tomat
  • Hf3: oksekød
  • Hf4: couscous og brød
  • Fedt: olie, sesam og nødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *