Jo jo det er rigtig nok, det er forloren hare.
Lårene af en hare som Kristoffer siger
Det er tykke lår så
Nå men det er altså forloren hare lavet på en lidt anderledes måde.
Jeg lavede så megen fars, at jeg også kunne stege en røvfuld frikadeller, så det skal du lige medregne i den her opskrift. Jeg fik 20 “hare” kugler og en omgang frikadeller ud af denne opskrift.
Du skal bruge:
- 2 kg hakket kalv og flæsk
- 4 æg
- 3 løg der er blendet
- 3 dl rasp
- 2 dl havregryn
- 6 spsk mælk
- 4 tsk
- 2 tsk peber
- 2 pakker bacon slice. Der skal være 10 skiver bacon i alt.
Til sovsen:
- 1,5 l vand
- 400 g ribsgele
- 5 dl fløde
- 50 g fedtstof
- 4 spsk mel med top
- 3 tsk salt
- 1 svine bouillon
- 1/2 tsk peber
- 1 spsk sukker
- Sovsekulør
Start med at røre farsen sammen. Form 20 kugler lavet af en god håndfuld fars. Dem baconen på midten. Vikkel de to halve skiver om en kugle.
Hæld vandet over i fadet. Kom skefulde af ribsgelen ned imellem kuglerne. Hæld fløden henover kuglerne.
Ko fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 35 minutter. Tag fadet ud af ovnen og hæld væden i en skål. Stil fadet tilbage i ovnen, skru ned på 150 grader.
Kom margerine i en gryde, smelt det og pisk melet i. Rør væden ved lidt af gangen. Kom krydderier og bouillon i. Tilsæt kulør. Smag sovsen til. Hæld sovsen over de små hare. Giv det lige 15 minutter i ovnen.
Jeg serverede kartoffelmos til.