Kyllingesalat med citrusfrugter

IMG_20181228_175001_770

Let, lækker og med masser af gode sager.

Efter al den fede og tunge julemad, så skriger kroppen og sindet efter noget mad som ikke falder så tungt. Jo jo jeg elsker julemanden, men når vi når til denne tid på året, så har jeg virkelig lyst til mad med farver.

Jeg har lavet en lækker salat som også mætter.

Til 4-6 personer skal du bruge:

  • 10 spsk ukogt hvid quinia
  • 6 stk kyllinge bryst filet
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 spsk kokos olie (eller andet fedtstof)
  • 2 grapefrugter
  • 3 appelsiner
  • 2 æbler
  • 1 kop ærter
  • 150 g mandler
  • 1 pose salatmix 75 g
  • 1 lille rødløg

Til dressingen:

  • 3 spsk rapsolie
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1/2 tsk salt
  • 1 drys peber
  • 1/2 tsk hvidløgspulver

Start med at skylle quunoaen i vand, jeg kommer dem i en si og lader vandet løbe over dem. Kom dem i en gryde og tilsæt rigeligt vand. Kog dem ved svag varme i 15 minutter. Sæt dem på køl. Skær kyllingen i mindre stykker, steg dem på en pande med en spsk fedtstof, krydder med salt, peber og chiliflager. Lad kyllingen køle af når den har fået nok.

Skær fileter af både grape og appelsin. Det gøres bedst ved at skære bund, top og siderne af frugterne. Herefter kan man med en skarp kniv skære filet ud af frugten, så man undgår de lidt hårde sidevægge i frugten. Skær tynde skiver af rødløget. Skær æblet i stave. Varm valnødderne kort på en varm pande. Anret alle tingene til salaten på et fad eller en skål.

Bland alle ingredienserne til dressingen og vend den i salaten.

Jeg serverede groft brød til.

dav

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *