Cheese stuffed monkeybread

IMG_20180902_180057_789

Ost, mere ost og så lidt mere ost.

Mon man ikke kan lave monkeybread med ost? Selvfølgelig kan man det. I dag havde vi planlagt en dag i Legoland, og hver gang vi kommer hjem derfra, så har vi lyst til hyggemad, så det var lidt oplagt at få afprøvet ideen.

Jeg stod derfor her til morgen og forberedte vores cheese stuffed monkeybread. Det fik derefter lov til at hæve hele dagen på køkkenbordet. Det behøver det ikke, altså at hæve så længe, en time byrde gøre det samme.

Til dejen skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2,5 dl lun mælk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 50 g revet mozerella
  • 550 g mel (jeg brugte manitoba mel)

Derudover skal du bruge 3 bøtter mini mozerella kugler, du skal bruge 32-36 kugler.

Til dyppelse skal du bruge:

  • 100 g smeltet smør
  • 2 fed presset hvidløg
  • 150 g revet mozerella
  • 50 g revet parmesanost
  • 2 spsk oregano

Start med at lave dejen. Kom sukker og gær i en skål, lad sukkeret smelte gæren. Kom den lune mælk, æg, ost, hvidløgspulver og salt i blandingen. Tilsæt halvdelen af melet. Tilsæt smøret og rør godt rundt. Rør nu mel i lidt af gangen. Dejen skal være smedig. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen stå i 10 minutters tid. Rør imens de 150 g mozerella sammen med oregano og parmesanost.

Tag dejen ud på et bord. Del dejen i så mange små klumper som du har mozerella kugler.

dav

Tag en klump dej og flad den ud med tommelfingeren. Læg en mozerella kugle på midten.

dav

Sammel dejen om osten og til den til en kugle.

dav

Dyp kuglerne i den smeltede smør som er blandet med de pressede hvidløgsfed.

dav

Vend kuglerne i osteblamdingen og kom dem i en smurt og meldrysset springform, hvor indsatsen med midten er brugt.

dav

Gentag med alle kuglerne. Placer kuglerne ovenpå hinanden i formen.

IMG_20180902_090725_162

Er der smør i overskud hældes det over kuglerne. Det samme gøres den resterende ost. Kom husholsningsfilm over formen. Lad brødet hæve minimum 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom brødet i ovnen i Ca 30 minutter. Brødet kommer nemt ud af formen. Brødet spises imens det stadig er varmt.

dav

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *