Salater behøver ikke altid være iceberg, tomat og agurk. I dag har jeg lavet denne mættende salat som tilbehør til vores grillpølser. Ungerne var vilde med det. Min mindste datter kalder salaten for prinsesse salat, da den giver røde læber (og urin i morgen).
Til denne salat, som giver et stort fad, som er nok til 6 personer (og lidt til madpakken):
- 1 kg rødbeder
- 1 pose bønner (750 g)
- 1/3 porre
- 200 g fetaost
Til dressingen skal du bruge:
- 6 spsk citronsaft
- 2 spsk sennep
- 6 spsk olie
- 1 fed presset hvidløg
Start med at skylle rødbederne, skær enderne af. Kom dem i en gryde med vand og lidt eddike. Eddike binder farven i rødbederne, så de ikke blive kedelige grå. Kog nu rødbederne i ca 30 minutter eller til de er nok. Når rødbederne er nok hældes vandet fra og de overhældes med koldt vand. Nu kan du smutte skindet af rødbederne. Skær herefter rødbederne i tern.
Kom bønnerne i en gryde med vand, giv dem et opkog og sluk for varmen. Lad bønnerne stå i vandet i ca 5 minutter. Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle af.
Kom bønner og rødbeder i et fad, bland alle ingredienser til dressingen. Jeg piskede det med min mælkeskummer. Hæld dressingen over grøntsagerne og vend dem rundt, så dressingen bliver fordelt.
Snit porrerne fint og vask dem. Drys skiverne over grøntsagerne. Kom store stykker af fetaost over grøntsagerne.
Lille tip: Brug evt handsker når du ordner rødbeder, de farver helt vildt meget.
Sense fordeling:
- Hf 1 og 2: Rødbede, bønner og porre
- Hf3: Grillpølse
- Hf4: Hvidløgsbolle
- Fedt: Olie, fetaost og hvidløg
Tak for opskriften og det smager godt. Der kommer snart nye friske rødbeder
Det er jeg glad for at høre. Jeg måtte i 4 butikker, for at få fat på rødbeder.