Blomkålsgratin

IMG_20180112_182817_851

Gem rester af blomkålen fra aftensmaden – så opstår der magi i køkkenet.

Jeg havde gemt noget blomkål fra aftensmaden forleden, den tryllede jeg om til en lækker blomkålsgratin. Jeg lavede to små gratin, men ente med at spise begge to…ups. Men det smager bare af mere.

Til to små gratin skal du bruge:

  • 25 g smør
  • 30 g mel
  • 1 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • Lidt salt
  • 2 æggehvider pisket stive
  • 100 g blomkål og små stykker
  • 3 skiver kyllingepålæg i tern
  • 2 spsk rasp
  • Fedtstof til at smøre formene, jeg brugte spraysmør

Start med at smelte smøret i en gryde, pisk melet i. Tilsæt mælk og kog det op under omrøring. Det bliver en tyk dej. Tag den af varmen og tilsæt de 2 æggeblommer under kraftig omrøring. Tilsæt et drys salt. Vend forsigtig de stive æggehvider i dejen, luften må ikke slås ud af hviderne.

Smør de små ovnfaste skåle med fedtstof, kom lidt rasp i hver skål og drej dem. Kom kylling og blomkål i skålene. Kom den luftige dej i, få det godt ned imellem kylling og blomkål. Drys lidt rasp på toppen. Kom skålene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter. Server med lidt smeltet smør på toppen.

I sense ser fordelingen således ud:

  • Hf1 og 2: blomkål
  • Hf3: æg og kyllingepålæg
  • Hf4: rasp og mel
  • Fedt: smør

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *