Når de fleste hører ordet kartoffelsalat, så tænker de nok på den traditionelle. Jeg laver af og til en marineret en af slagsen, og den er bare god.
Kartoffelsalat kan man også serverer til andet end grillede pølser. Den her kartoffelsalat smager helt fantastisk til ovnstegt flæsk.
Til 4 mand skal du bruge:
- 1 kg kogte kartofler i tern
- 1/2 rødløg i skiver
- 1 peberfrugt i tern
- 1 stor god håndfuld Cherrytomater i kvarte
- 1 lille håndfuld cornichoner i tern
- 1 god dl ærter
- 4 spsk olie
- 1 spsk eddike, jeg brugte havtorn eddike.
- 2 spsk fransk sød sennep
- 1/2 spsk oregano
- 1/2 spsk basilikum
- 1/2 tsk salt
- Friskkværnet peber
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Kom herefter de snitte de grøntsager i marinaden, og bland det godt rundt. Stil salaten på køl i mindst 30 minutter inden servering.
Jeg serverede min salat ovenpå en bund af ruccola.
Sensefordeligen:
Hf1 og 2: ruccola, tomat, løg, peberfrugt, ærter og cornichoner
Hf3: ovnstegt flæsk
Hf4: kartoffel
Fedt: olie