Disse farserede blomkålsbuketter er et hit herhjemme, især hos mine de to små, som begge kan spise en hel hver.
Jeg hører tit fra andre forældre, at deres børn ikke spiser grøntsager. Herhjemme er grøntsager et hit, og vi spiser det til hvert måltid. Men grøntsager behøver ikke være kedelige, og det er disse frikadeller med overraskelser heller ikke.
Jeg har lavet en almindelig frikadelle fars, i hvert fald næsten, jeg har brugt hakket kyllingekød i stedet for svinekød. Og jeg har brugt kryddersalt i stedet for almindelig bord salt.
Jeg har lige dampet mine blomkålsbuketter lidt og ladet dem køle af.
Nu skal man bare pakke blomkålen ind med fars, så det danner små boller
Man må ikke kunne se blomkålen igennem farsen, der skal ligge ca 1/2 cm fars rundt om kålen.
Kom herefter bacon rundt om farsbollen, jeg har brugt 2 skiver til hver bolle.
Herefter har jeg penslet bollerne med barbequesovs. Du kan vælge at lave den selv eller bruge din købe favorit. Nu er bollerne klar til at komme i ovnen ved 200 grader i 45 min.
Sense fordelingen for dette måltid:
- Hf1 og 2: ærter og blomkål
- Hf3: kyllingekød og bacon
- Hf4: Kartofler
- fedt: smør
- Mælk til sovsen
- Smagsgiver: barbequesovs
Lækkert. Har dog en datter der ikke spiser blomkål. Men mon ikke
Man også kan gøre det med broccoli ?
Jo det kan man sikkert godt.